صفحه اصلی > تغذیه سالم : غذای مفید برای سرماخوردگی طب سنتی

غذای مفید برای سرماخوردگی طب سنتی

غذای مفید برای سرماخوردگی طب سنتی

هر چند که درمان مشخصی برای عفونت‌های ویروسی وجود ندارد، اما تقویت سیستم ایمنی بدن با تغذیه‌ی مناسب، به تخفیف علایم بیماری و بهبودی سریع ‌تر کمک خواهد نمود.

اکنون در فصل خزان قرار داریم و بارش باران صفا و زیبایی خاصی را به شهر بخشیده است و ما از زیبایی‌ های بی شمار این فصل از سال لذت می ‌بریم. اما از طرفی دیگر اکنون که هوا رو به سردی می‌رود، باز هم سر و کله بیماری ‌های مرسوم فصول سرما یعنی سرماخوردگی و آنفلوآنزا پیدا خواهد شد.

در این مقاله سایت کماجدان در مورد اقدامات غذایی مفید برای درمان بیماری‌های سرماخوردگی و آنفلوآنزا سخن خواهیم گفت.

بی شک رژیم غذایی مناسب می ‌تواند سهم بسزایی در درمان بیماری‌ های سرماخوردگی و آنفلوآنزا داشته باشد. مصرف برخی مواد غذایی ممکن است، علایم بیماری‌های سرماخوردگی و آنفلوآنزا را تخفیف دهد.

هر چند که درمان مشخصی برای عفونت‌های ویروسی وجود ندارد، اما تقویت سیستم ایمنی بدن با تغذیه مناسب به تخفیف علایم بیماری و بهبودی سریع ‌تر کمک خواهد نمود. بدیهی است که عدم مراقبت کافی از خود در حین بیماری، وضعیت را تشدید خواهد نمود.

مصرف برخی غذاها به شرح زیر ممکن است، علایم بیماری را تخفیف داده و بهبودی را سرعت بخشند.(البته توصیه می‌کنیم؛ افراد پیش از تغییر رژیم غذایی خود با پزشک معالجشان مشورت نمایند)

غذای تقویتی برای سرماخوردگی

غذای تقویتی برای سرماخوردگی

  • مصرف مایعات گرم: مصرف مایعات گرم ممکن است به تخفیف گرفتگی‌ها و مشکلات تنفسی همراه با سرماخوردگی و آنفلوآنزا کمک کند، همچنین مایعات گرم ممکن است به نرم شدن موکوس و تخلیه سلول‌های ویروسی از بدنتان کمک کند. لذا مصرف سوپ‌ های گرم و یا نوشیدنی‌ های گرم می ‌توانند گزینه های موثری در تخفیف علایم سرماخوردگی و آنفلوآنزا باشند.

  • زنجبیل: زنجبیل حاوی برخی ترکیبات ضد ویروسی است که می‌توانند در تخریب ویروس‌های مسبب آنفلوآنزا و سرماخوردگی، موثر باشند. همچنین این مواد می‌توانند از طریق حمایت از تولید ترکیبات ضد میکروبی و ضد ویروسی، در تقویت سیستم ایمنی موثر باشند.

  • فلفل قرمز: فلفل قرمز تازه و یا پودر آن ممکن است در تخفیف علایم آنفلوآنزا و سرماخوردگی ‌ها موثر باشند. ماده ای موسوم به کپسایسین که موجب تندی طعم فلفل قرمز می ‌گردد، ممکن است به بهبود جریان خون و رساندن مواد مغذی و ویتامین‌ها به سلول‌های عفونی شده و به بهبود بیماری کمک نماید. همچنین تندی و تیزی همراه با آن می ‌تواند به تخفیف گرفتگی‌ ها در ناحیه سینه و حفره بینی کمک نماید.

  • سیر: سیر حاوی برخی ترکیبات شیمیایی است که از خصوصیات قوی آنتی ‌بیوتیکی و ضد ویروسی برخوردارند. این مواد ممکن است توانایی بدنتان برای تخریب ویروس‌های سرماخوردگی و آنفلوآنزا را افزایش دهند. سیر همچنین ممکن است جریان خونتان را بهبود بخشد و به سیستم گردش خونتان جهت تحویل دادن مواد مغذی حیاتی و اکسیژن، و هیدراته نمودن سلول‌ها کمک نماید.

  • مصرف مواد مغذی تازه و طبیعی: بی شک ترکیبات موجود در مواد مغذی تازه و طبیعی نظیر: سبزیجات و میوه های تازه، مرکبات(نظیر پرتقال و گریپ‌ فروت)، مغزها و بذرها در تقویت سیستم ایمنی در برابر بیماری‌ ها مفید می ‌باشند.

  • سوپ مرغ: آیا این تصور قدیمی‌ها که سوپ مرغ را برای سرماخوردگی مناسب می ‌دانستند، واقعاً صحیح است؟ بله مصرف سوپ مرغ می‌ تواند برای تخفیف سرماخوردگی موثر باشد. در حقیقت در یک مطالعه که در ژورنال Chest، به چاپ رسیده است؛ محققان تایید نمودند که سوپ مرغ دارای برخی اثرات ضد التهابی ملایم است و در تخفیف علایم عفونت ‌های دستگاه تنفسی فوقانی موثر بوده است. البته بهتر است که در تهیه سوپ مرغ از انواع سبزیجات تازه نیز استفاده شود.

  • غذاهای غنی از روی: مصرف غذاهای غنی از روی ممکن است در تقویت سیستم ایمنی و تخفیف علایم سرماخوردگی و آنفلوآنزا موثر باشد. مواد غذایی غنی از روی، عبارتند از: حبوبات، نخودفرنگی، غذاهای دریایی، گوشت قرمز و لوبیای سویا.

  • اجتناب از مصرف محصولات شیرین حاوی شکر: همانطور که ذکر نمودیم، رژیم غذایی بر تقویت سیستم ایمنی بدن موثر است. شکر توانایی سیستم ایمنی بدن را از طریق تقلیل توانایی گلبول ‌های سفید خون در سرکوب مهاجمین باکتریایی و ویروسی، کاهش می دهد. شواهد یک مطالعه که در مجله تغذیه بالینی امریکا چاپ شده است، حاکی از آن است که شکر موجود در نوشیدنی ‌های شیرین شده می‌تواند به میزان ۵۰ درصد پاسخ ایمنی بدن را تا پنج ساعت پس از صرف نوشیدنی تقلیل دهد. در حالی که مصرف منابع کربوهیدرات‌های فیبردار(پیچیده) تأثیر نامطلوبی را بر سیستم ایمنی به همراه ندارند.

غذا برای سرماخوردگی و گلودرد

در زمان سرماخوردگی امکان گلودرد و سرفه وجود دارد. برای این زمان حتما از نوشیدنی های گرم مثل چای زنجبیل ، به دانه و دمنوش ها استفاده بفرمایید.

سوپ شیر و سوپ مرغ هم از غذای تقویتی برای سرماخوردگی هستند که می توانند به بهبود شما کمک بسیاری بکنند.

غذا برای سرماخوردگی و گلودرد

پرهیز غذایی در سرماخوردگی

دوری از بوی غذا در دوران سرماخوردگی توصیه شده است، همچنین از خوردن غذاهای چرب و سرخ کردنی همانند ته دیگ پرهیز بفرمایید.

برخی در این دوران به ادویه ها حساسیت پیدا می کنند، پس در استفاده از ادویه جات مراقبت لازم را بعمل آورید.

یکی از غذاهای مقوی و مفید دوران سرماخوردگی سیب زمینی و تخم مرغ آب پز هست، عدسی هم جایگاه ویژه خودش را دارد.

شما در سایت آموزش آشپزی کماجدان ، طرز تهیه غذاهای ایرانی و فرنگی را آموزش خواهید دید. آموزش ها کاملا رایگان خواهد بود و سعی خواهیم کرد مواد مورد نیاز نحوه پختن غذاهای لذیذ را بصورت کامل و درست برای شما شرح بدهیم.
پست های مرتبط

فواید دانه های کنجد در بیماری های مختلف

کنجد محصولی است که عمدتاً برای روغن موجود در دانه های آن…

۴ مهر ۱۴۰۳

کالری فست فودها و مخلفات آن

در دنیایی که زمان به یک کالای ارزشمند تبدیل شده است، فست…

۶ خرداد ۱۴۰۳

نکات مهم هنگام خرید مرغ

زمانی که قصد خرید مرغ خام از بازار را دارید، انتخابی هوشمندانه…

۵ خرداد ۱۴۰۳

دیدگاهتان را بنویسید