چای اولانگ ( Oolong ) در جهان به دلیل خواص لاغری بسیار مورد توجه قرار گرفته است. چای اولانگ چایی نیمه تخمیر شده است و محصولی مابین چای سبز تخمیر نشده و چای سیاه بسیار تخمیر شده میباشد. سایت کماجدان با مطالعه منابع علمی ، در مقاله چای اولانگ و لاغری در طب سنتی و علم نوین به کاربردها و خواص چای اولانگ می پردازد.
چای اولانگ بسیار معطر و دارای طعم و بویی دلپذیر است، که هم به صورت سرد و هم گرم قابل استفاده میباشد.
خواص چای اولانگ برای سلامتی بسیار زیاد است، زیرا چای اولانگ هم خواص چای سبز و هم چای سیاه را دارا میباشد. انواع بسیار متنوعی از چای در تمام دنیا وجود دارد، اما چای اولانگ مفیدترین آن ها است. چای اولانگ بهترین طعم را از بین تمام چایها دارد و به دلیل تخمیر صورت گرفته دارای طعمی شبیه چای سیاه است، اما از نظر ظاهری و خواص درمانی به چای سبز شبیهتر میباشد(1).
عوارض چای اولانگ در زمان بارداری وجود دارد؟
زنان باردار نباید بیش از سه فنجان چای اولانگ در روز بنوشند ، زیرا کافئین بیش از حد می تواند مشکلاتی ایجاد کند ( خوردن این چای زیر 3 فنجان در روز برای خانم باردار عارضه ندارد ولی بیش از 3 فنجان در بارداری می تواند مشکلاتی مانند زایمان زودرس و وزن کم هنگام تولد ایجاد کند ).
شما نباید چای اولانگ را با سایر محرک ها مانند آمفتامین ( شیشه ) یا افدرین بنوشید. انجام این کار می تواند باعث مشکلات جدی قلب شود.
در صورت استفاده از گیاهان یا مکمل ها داروهایی که لخته شدن خون را کاهش می دهد، در مصرف چای اولانگ و ترکیبات دارای چای اولانگ احتیاط کنید ، مواردی مانند:
سیر ، میخک ، زنجبیل ، جینگو ، قرص وارفارین ، قرص کلوپیدوگرل ( پلاویکس ) ، آمپول انوکساپارین
عوارض چای اولانگ چیست؟
مضرات چای اولانگ در نوشیدن بیش از حد ( بیش از 5 فنجان در روز ) ایجاد می شود و تقریبا تمام این عوارض چای اولانگ ، به علت کافئین موجود در این چای است. عوارض ناشی از نوشیدن کافئین بیش از حد عبارتست از:
ضربان قلب سریع ، تپش قلب ، بیخوابی ، لرزش عصبی دست و پا ، سردرد ، درد شکمی ، حالت تهوع ، استفراغ ، اسهال و افزایش جریان ادرار.
ترکیبات چای اولانگ
یک لیوان چای اولانگ از فلوراید (5-24% نیاز روزانه)، منگنز (26% نیاز روزانه)،پتاسیم (1% نیاز روزانه)، سدیم (1% نیاز روزانه)،منیزیم (1% نیاز روزانه)،ویتامین B3 (1% نیاز روزانه) و کافئین (36 میلی گرم)تشکیل شده است. علاوه بر اینها آنتی اکسیدانهای اصلی این چای شامل تیآ فلاوین (Theaflavins)، تیآروبیژینز (Thearubigins) و اپیکاتچین گالات (EGCG) میباشد.
خواص چای اولانگ در علم نوین
مبارزه با دیابت : تحقیقات علمی نشان دادهاند که این چای از طریق محتوای آنتی اکسیدانی خود میتواند در تنظیم قند خون، کاهش نیاز به انسولین و افزایش حساسیت بافتها به انسولین نقش داشته باشد (2-5).
سلامت قلب : دانشمندان بر این باورند که این چای بوسیله محتوای آنتی اکسیدانی خود میتواند در کاهش فشار خون، کاهش سطوح کلسترول سرم و همچنین کاهش حملات قلبی و سکتهها نقش داشته باشد (6-8). در ژاپن نشان داده شده که افرادی که چای اولانگ را به صورت روتین مصرف میکنند، 61 % احتمال کمتر ابتلا به بیماریهای قلبی را دارند (9). از آنجایی که کافئین میتواند باعث افزایش فشار خون در برخی افراد شود، این نگرانی در مورد چای اولانگ به خاطر کافئین کم (یک چهارم کافئین موجود در قهوه) و مصرف عادتی آن وجود ندارد (10-13).
چای اولانگ و لاغری : یافتههای علمی نشان داده که این چای از طریق پلی فنولهای موجود در آن و کافئین میتواند باعث افزایش 9/2-4/3 درصدی در متابولیسم بدن شود و لذا چای اولانگ سبب لاغری شود ، از طرفی این چای جذب چربی را در روده کاهش می دهد و با این مکانیسم ، سبب پیشگیری از افزایش وزن می شود (14-16). همچنین نشان داده شده که چای اولانگ خاصیت چربی سوزی دارد و میتواند آنزیم هایی که مسئول سوختن چربی های ذخیره در بدن هستند را فعال کند (17). تمامی این اثرات به روند کاهش وزن سرعت می بخشند.
بهبود عملکرد مغز : چایها میتوانند در پیشگیری از آلزایمر و بهبود عملکرد مغز مفید باشند (18, 19). ال تئین، پلی فنول ها و کافئین موجود در این چای نیز این خاصیت را دارا می باشند(20-22).
دیگر فواید چای اولانگ
پیشگیری از سرطان و جلوگیری از تقسیم سلولهای سرطانی توسط آنتی اکسیدانها(23, 24)
اثر بر استحکام استخوان (25) و جلوگیری از پلاک های دندانی(26) و کاهش علائم اگزما برای مدت طولانی از طریق پلیفنولها (27).
چای اولانگ را از کجا تهیه کنیم؟
عطاری های دارای مجوز و فروشگاه های اینترنتی دارای مجوز و نماد اعتماد بهترین گزینه برای شما خواهند بود.